Horisont Europa
EUs niende rammeprogram for forskning og innovasjon Horisont Europa, startet opp 1. januar 2021 med et foreslått totalbudsjett på 95,5 milliarder euro. Norske aktører kan søke om midler på lik linje med bedrifter, offentlige virksomheter og forskningsinstitusjoner i EU-medlemsland.
Fakta om Horisont Europa
Horisont Europa er en videreføring av Horisont 2020. En viktig endring er innføring av mission-orientert forskning og mer innovasjon.
Nasjonale kontaktpersoner
Se oversikt over nasjonale kontaktpersoner knyttet opp mot områdene i Horisont Europa.
Støtteordninger til norske søkere
Forskningsrådet vil tilrettelegge for best mulig deltakelse i Horisont Europa og etablerer ulike økonomiske ordninger for norske aktører.
Bli med i EU-nettverk og lær hvordan du lykkes med din EU-søknad
Finn ditt EU-nettverkEU-nettverk
EU-nettverk i hele landet hjelper deg å få bedre kompetanse om Horisont Europa og kan koble deg opp med aktører på tvers av sektorer. Se oversikten over nettverkene her.
Konsulenthjelp
Trenger du hjelp til strategi og konseptutvikling? Vi tilbyr gratis konsulenthjelp til søkere med stort potensial i Horisont Europa.
Kurstilbud
Vi har kurstilbud til deg enten du er forsker eller EU-rådgiver på et universitet, institutt eller høyskole, jobber i næringslivet eller offentlig sektor.
Horisont Europa - bidrar til å løse store samfunnsutfordringer
i totalbudsjettet for forskning og innovasjon
Ofte stilte spørsmål
Vi vet av erfaring at søkere har mange spørsmål om økonomiske og juridiske tema knyttet til Horisont Europa. Vi har samlet dem i en oversikt til deg. Les gjerne gjennom før du eventuelt kontakter NCP for økonomiske og juridiske tema.
Nasjonale referansegrupper
Det er etablert ti nasjonale referansegrupper som vil være tett påkoblet utviklingen av arbeidsprogrammene for de ulike delene av Horisont Europa.
Lanseringen av Horisont Europa
Se hele lanseringen delt inn i åtte videoklipp.